Pages

Monday, March 28, 2011

wawa kena beruasaha lebih untok dpt 10A+

salam semua..dah lama kan wawa tak mengupdate blog nih..ada sesape windu wawa tak??huhuhu..eh,,wawa t0l0ng jgn perasan ok..macm ad jer orng rndu kaw..:P

ha..bahang keputusan SPM masih lagi dirasakn..btol tak??ok2..wawa CEMBURU buta bila dgar ad orng dpt 10A+.. eh2,,bgtaw lah wawa tips2 untok dapat 10A+ nie..wawa taw wawa kne berusaha kuat kalaw wawa nk dpt kptsn cemerlang mcm tu kan..wawa so sad dgn reslt kptsn UK1 nie..wawa h0pe kptsn tu tak buat wawa putus asa tok dpt bst reslt menjlang SPM 2012 nnti..u all semau dokn kejayaan wawa taw..:)

wawa mahukan

dalam

Tuesday, March 22, 2011

fLu!

salm semua dan selamat sejahtera..
ha..mlm ni wawa menyempatkn diri wawa untok update blog ni..
lpas stress buat PRINSIP PERAKAUNAN yng tak balace2 dari tadi..blh nk mngis wawa..
last2 tadi wawa mc8 sam azie..rupenye dye p0n tak blnce jugak..hahah..klwtak bru wawa nk c0py esok..
disebabkn azie p0n tak siap jugak..ktorng p0n ap lagi bercadang nk dtg skolah AWAl pada esok hari untok menyiapkn pa..tape2..kite kna berkorban kan..

ha..ok sekarng tgah musim ujan kan??actlly..sebnarnye wawa disrng demam masa last day wawa dekat kem easymath ue..wawa ingt kan dah baek lah kan..sbb dah tak rase pns bdan lagi..
aleh2 rupe2ny wawa diserang FLU....
OMG!
wawa ta mao kne flu lah..wawa tak suke sebb nnti tem nie lah wawa akn buawak ke mnae jer sapu tgn wawa yng ada kt uma nie..almakl0m lah..klaw dah kena flu..patng bau yng wangi sikit..bau yng aneh2 sikit..c0mpem wawa akn bersin..



maap miza*bdak sebelah saya dalm kelas..
tibe2 td wawa tgok dy p0n nk kne flu..adakah miza berjngkit wawa??
kalw jawapannya ya..wawa mntak maap sesgt ok kat miza..


sorry miza..
ha..tadi p0n wawa ken tegor same itu bdak yng brnama rad..
ad kr pt0t dye g tnye npe wawa bawak sapu tgn ke hulu hilir..
wawa dgn bgge nyer jawab yng wawa diserng flu..hahahahha
ok2..

wawa h0pe wawa sihat dgn cepatnye..wawa ta mao kne flu lagi kerana ianya sgt menyeksakn diri wawa ok!


lastly..wawa mao wish..

g0od luck tok all student yng nk amek reslt SPM tu.,
expcly my brother..
h0pe he get flying colours reslt..
:)
the best u all semua..

Sunday, March 20, 2011

why???

hai u all...ha..mesti u all nmpak kan blog wawa dah berubah..berserabot tak???kalaw korang rase berserabot dgn blog wawa nih..cpt2 bgtaw wawa dekat ruangn c0mment taw..nnti wawa akn ubah dye balik..:)..thnk u all yng sudi bgi pndgn tntg blog wawa nih..

korng....
actually wawa ngh c0npuse giler nih...
mne tak nyer...pnt wawa lupekn sm0ne nih..alih2 smlm wawa mimpi dye blik..
grRrrrrr..
npe blh jdi mcm nie...t0l0ng..wawa nk lupekn dye lah...


npe dye muncolblik nih????knp??dan knp?
korng taw tak knp??
help lah wawa..

Saturday, March 19, 2011

hikayat merong wahawangsa

korang2..semalam wawa pgi tgok mvie merong..sgt best taw..wawa pg tgok ngn fmly..wlup0n wawa tgah pnt mse tu..but..ia ttp seronok..



jom wawa cte synopsi dye..huhu

Pada tahun 120, Empayar Rom ketika itu dibawah pemerintahan Hadrian sementara di negara China, Dinasti Han merupakan sebuah empayar yang kuat dan telah memperluaskan pemerintahannya ke negara Asia Tengah.
Sewaktu angkatan Rom sedang membaik pulih kapal mereka di Goa, mereka meminta pertolongan Merong Mahawangsa mengiringi Putera Rom ke Langkasuka (dikatakan terletak di utara Malaysia) untuk berkahwin dengan seorang Puteri China yang cantik dari Dinasti Han.
Bagaimanapun, puak lanun dari Geruda mempunyai perancangan yang berbeza. Mereka memutuskan untuk menculik Puteri China dan menjadikannya sebagai tebusan.
Di hujung pengairan Selat Melaka, Merong Mahawangsa dan angkatannya diserang oleh Geruda. Dapatkah Merong Mahawangsa menyelamatkan Puteri China dan menyatukan baginda dengan Putera Rom bagi sebuah perkahwinan yang menemukan dua tamadun besar dari negara Timur dan Barat?
Pengarah: Yusry Kru.
Pelakon:-Stephen Rahman Hughes : Merong Mahawangsa (Pelakon Utama),Dato’ Haji Rahim Razali:Kesum (Pelakon Pembantu),Khir Rahman:Kamawas (Pelakon Pembantun), Ummi Nazeera:Embok (Pelakon Pembantu),Nellie Ng:Ying Ying (Pelakon Pembantu),Jehan Miskin:Embi ( Malay Warior ) (Pelakon Pembantu),Umie Aida:Lang ( Ibu Merong Mahawangsa )


kem easymath

salam semua..u all semua ap kabar??h0pe semua sihat-sihat ok..dah lame kan wawa tak update blog..dah lame wawa tak tngglkn tapak2 wawa kat blog korng kan..ha..nk taw ke mana wawa menghilag..wawa pgi camp easymath  ...kamp tu diadakn di smka johor jaya..

ha..actully mule2 wawa tank pgi sbb tade kawan..aleh2 ainul ajak wawa pgi..wawa p0n ap lagi just go on jer lah kn...huhu..wawa nk ckp yng kem tu sagt sero0nok..sgt best...sgt byk tgglkn kngn kat wawa..dgn bdak2 dorm wawa yng bersmgt kn..bgon tdo pk0l 4.30 pgi..huhu..wawa nk pgi lagi ta0n dpn..ckg ishak..tggu kdtgn saya bulan 3 dan 6 taon dpn ok..kem tu buatkn wawa suke dgn add mth+mth..








Sunday, March 13, 2011

g0tong r0yong kemas kawasan rumah bersame famly

salam dan selamat malam semua..ha..jgn terkejot wawa update blog memlm gini...sebenanye td..ada kawan wawa dtg uma online..dyorng blik..wawa lah pulak online kan..hahha..ari nie p0n agak bz jer td..pg..wawa g buat omwork prinsip akaun..ptg g uma mak sedara wawa..ank dye yng angah tunag..siyes mse pgi tu wawa tengah kelaparan..amik kaw..tem dah mkn kt sane..mmg byak lah wawa mkn kan..blik uma wawa mkn lagi nasi..hak3...tape2..hari nie hari untuk wawa gemokkn dri wawa walup0n dah gemok kn???hee

ha!!ok2..jom kembali dgn tjok asal..ptg tdi siyes wawa agak penat lah kn..wawa t0l0ng my mum n dad bersihkn kawasn luar rumah..wawa seronok sesgt..kawasn bawah p0kok rmbtn tu dah lapng..boleh larh dok gosip2 kat situ nnti..hahhaha..terok punye orng..:)..to my lovly sis miss norzawani nnti blik uma tenggar0h jgn terkejot taw..hak3..ha..kakak tu nk g jejlnole2 adeq kne ada taw..wajib...ha..klw tade jgn msok uma..tdo luar jer nnti..hahha

ok la korng jom tgok pic yng wawa sempat snap ptg td mase kemas kawasan luar rumah..

see,,wawa snap pic ayah snyap2 taw..maap ayah..huhu

ha...nie abang wawa..men masge jer taw..hee
mse nie dye tgah tggu membe dye amek..nk g j0m heboh..
muke dye lagi kn..buat keje tank..sebok nk amek pic...
this is my mum larh..:)
akak..akak..nnti kite ptg2 gosip2 kat sini ea..
amek angn kat luar..huhuhu
akak..kalw kaw perasan..dah tade kn p0kok yng menyemak tu??huhuhu
pnt taw mk ngn ayh tebas tdi..:)
hasil kerja keras tdi...
it's end..hahahha

ok korn..nnti wawa ada mase wawa update lgi ok..
sayunk korng..

Thursday, March 10, 2011

mauliDur rasul di sek0lah

salam semue..wee..wawa muncul lagi..dah semiggu dua mggu rasenye wawa ta megupdate blog nie kan??maap semue..wawa tade mase larh nk updte..bz..wawa klaw on9 p0n sllunye wawa bl0gwalking jer..mo0d nk update tu tade lngsong..hee..maap sesgt buat pembace blog wawa..klw ta bz wawa akn update ini blog selalu..wawa jnji..huhuhuhuhu

ok2..harinie wawa nk story pasal maulidur rasul kat sekolah wawa td..pgi2 tdi wawa pg sekolah dlm keadaan ujn lebat kat bumi tenggar0h nie..walup0n ujan,,wawa ttp nk jugak g sekolah..wawa taw msti rmi tak dtg pgram maulidur rasul nie..lagi-lagi dgn ujan lebat kn..ujan2 kn tdo lgi sedap kn..ser0nok..tp itu anggapan buat mereka yng tak nk dtg kort..wawa lgi suke pergi sekolah drpd tak sekolah..opc0z larh..bc0z kat sekolah ad kawan2..kt rumah ad sape jer..bosn..lgi-lagi kalw wawa sorng jer kn..huhuhu..setiba kat sekolah wawa naek kelas bc0z bdak2 kelas wawa semue pg kelas dlu..dri tngkt atas tu ktorng rermi tgok bdak2 laen berlari kat bawah sbb ujan kan..lawak p0n ada taw..huhuhu..lintang pukang dyorng lari...ngee..after that..ktorng pegi dewan beramai2..smpi dewan ckg sroh kitorng pegi kntin..sarapn dulu.wah..kitorng aplagi..dgn panatsnye pg kantin..hahahha..laps tu ktorng pergi dewan blik..ddk larh kat dewan tu diam2..dgo ceramah..ser0nok taw..ceramah dye tak mgntok kn..ha..wawa nk kngsi larh ngn orng kan astu vdeo yng penceramah tu tnjok tdi..jom..tgok kat bawah nie..

ha..mcm mne??h0pe korng amek teladan drpd video nie ok..
mjlis nie abes pkol 12..smpi ktorng kenyg sesgt..mkn nsik myk dlm dulang ramai2..huhuhu
best sesgt..
ok..wawa dah tataw nk story ap..tata korng..nnti ada mse wawa story2 lgi ok..


uwaaaa..tdi mse kart sekolah pnt wawa tggu sorng bdak nie..
rupe2nye dye ta dtg..mlm mc8 wawa beria ckp dtg..
hikhikhikhik



 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik