Pages

Friday, December 30, 2011

sekolah ?

hai ,hai readers
wawa tahu semua orang sedang meghitung hari untuk meyambut tahun baru kan ?jadi azam baru ?pkwe baru ?makwe baru ? enfon baru ?baju baru ?seng cakap semua nak serba baru lah kan ,.macam tu jugak bagi budak-budak sekolah macam saya ini ,.semua nak baru kan ??tapi wawa tahun ni kasot tak baru ,.masih guna pakai kasut tahun lepas ,.ok !penjimatan gitu , .kesian mak ayah kan ,.byak lagi duit nak digunakan , .actually saya tak kesah itu semua ,.

ok ,.tahun depan umur wawa 17 tahun !!!wah !!budak nak ambil SPM gitu ,.dah sedia ??jwpan wawa ??still belom ,.nak tak nak kene ambil jugak kan ?spm tu tak lari ke mana pon sayang !huhu ,.dengan itu secara tidak langsong ,.blog ini akan bersawang ..akan dipenuhi dengan sarang labah-labah ,.err??mybe lah kan ,mklumlah dah start nak fokus to my exam lah !ok !bersemngt !hahaha ,.dalam fikiran ni masih terfikir2 ,,asrama??rumah ??ok !dah dpt jwpnnye ,,badan aku belah dua .,hahaha ,.merepek !yang tu akan di fikir lagi kemudian ,.doakan kejayaan wawa yea readers ,.lastly from me ,happy new year !selamt kembali ke alam persekolahan semula kawan2 ,,adik2 ,.

ninja sudah datang !

amek ni ,,last korng tegok muka saya yang comot momot:]

p/s:taknak hampakan my parents lagi wif my reslt ,.



Thursday, December 29, 2011

sorie molly :[

hello readers ,


my blog under construction ,

Tuesday, December 20, 2011

c0ngrats guru saya yang omel thomey ,.


selamat melalui hari2 yang indah di musim persekolahan ini ,.



hari ini 20 december 2011 ??betul kan ?hari ini juga wawa nak mulakan story wawa dengan muke seorng yang comel kiut miut gitu ,.say peace !huhu ,.TAHNIAH buat   cik   puan noor hidayah binti abu hanapiah ,. dulu sahaja boleh panggil orng yang kiut miut ni cik but sekarang NO! anda semua hanya boleh gelarkan dia puan ,,untunglah dah jadi puan sekarang ,.boleh lah smile smile selalu yea ,.dah seng hati ,.

oh ye ,.

satu hari sebelom 17 december ,.wawa mesej si fatin ,.
wawa: atin !atin pergi tak cikgu dayah kawen??pape cntc2 wawa ea ,.
atin: atin kat kampung lah wawa ,sorie tak dapat pergi ,kezen kawen ,.

ini pula perbualan mak dengan wawa
wawa: mak ,.mak ,.ayah pergi jemputan seremban tak?
mak: tak tahu lah ,.tanya ayah nnti bila ayah dah balik ,.
wawa: ok2 .

pagi 17 december 

mak kejut wawa bangun pagi ,.dalam hati ,.malasnya nak bgun awal2 ,,arghhhh ,.ayah ketuk pintu bilik ,.terok kan saya ,.  jangn tiru saya !dilarang sama sekali ,.dalam tak nak bagun tu tiba-tiba mak bersuara adik !cepat lah siap2 kata nak pergi umah cikgu dayah ,. ok !dengan sepantas kilat aku bgun ,siap2 ,,telefon dayah *bukan cikgu ea ,,kawan wawa ,. dayah ,.dayah ,.nak ikut tak ?g umah cikgu dayah ,siap2 tau ,.kita gerak awal sebab ayah aku byak tempat nak pergi ,.

ktorng pun siap2 lah kan ,.dalam pukul 10 lebih gitu ktorng bertolak ,.sampai umah cikgu ,,ujan lebat ,,hujan rahmat lah tu ,.huhuhu ,,nak jumpa cikgu dulu tapi orang kat rumah cakap cikgu tgah nikah kat masjid tu ,.tnggu lah kan ,.tak siap lagi tapi ayah aku nak cepat ,jadi ,,kami ambil keputusan pergi masjid ,.jmpa cikgu ,.teeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrssssssssssssssssssaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnggggggggaaaaaaaaaaattttttttttttttttttttt ccccccccccccccccccccccccaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnntttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkk!!!

jom kita tengok gambar yang wawa sempat ambil dengan cikgu .



ini sahaja yang sempat wawa sanp gamba cikgu ,.


kttorang semua pasti akan merindui cikgu ,,
cikgu merantau jauh tu jangan lupa tanggaroh tau ,.
miss u my kiut teacher ,:]


Wednesday, December 14, 2011

KEM jejak kERJAYA [kJk 2011] di UTP


selamat petang semua ,

setelah hampir seminggu wawa tak update blog yng pinky ini ,.ad sesapa tak yang mencari una blog pink ini ,.
bukan taknak update tapi mklom saje lah ,.wawa bz ok sejak seminggu dua ni ,.tak kena culik pon ,.wawa pergi melangkah kan kaki ke UNIVERSITI TEKNOLOGI PETRONAS ,.universiti yng meletop tu ,yang payah bagi oarng mcm wawa untuk menjejakkan kaki kat sana ,.

lambang UTP,tronoh ,perak

JOM SELAMI AKTIVITI SEPNJANG 4 HARI 3 MALM DI UTP

9 december 2011
tepat jam 6 pagi wawa bgon pagi untuk bersiap2 disebabkan nk bertolak jaoh ke tronoh ,.pukul 8.30 ,my mummy kesyngn hantar di simpang depan sebab kami pelajar dri smkta kene tunggu bas dari smk bandar penawar .selepas tu tunggu punya tunggu bas sampai area pukul 9 lebih gitu ,.bila bas dah smapai dgn berat hati nak tingglkan mummy kesygn ,,huhuhu,.kemudian ambil budak smk nitar ,dah ambil dyorg ,bas dah sarat dgn pelajar2 ,pakcik meneroskan perjalanan ke UTP ,.perjlnan lama sgt ,sakit badan ,sakit punggung ddk lelma dalam bas ,and semua ada lah ,.sampai kat UTP dlm pukol 8 lebih mlm gitu ,,smapai2 ,,abg jena bawa ktorng untok mkn ,after that teros msk dewan untuk menjalani sesi suai kenal gitu ,,msok2 dewan ,OMG!asl lawa sgt peustakaan dye ,,ok ,teruja ,,dlm hati berkata2 ,,nak msok ,nak msok ,.xtvt malam tu habis dalam pukul 11 lebih gitu ,,msok bilik ,,guling2 terbongkang teros sebb kepenatan ,lagipon esok awl2 dh kene berkumpul

perpustakaan utp yng tersergam indah



10 december 2011

kami semua peserta KJK 2011 bgon awl pagi untuk berkumpul tepat jam 5.30 pagi ,.alhmdulillah kumpulan wawa mechanical engineer semua sampai awal ,jadi,kumpulan kami dan 4 kumpulan lain tak kene denda lompat bintang ,skit2 kaki dyrng yg kene denda ,.selepas habis solat susbuh + kuliah susbuh .ktorng pergi ke padang untuk xtvt riadah ,.selepas riadah ,.kami semua sehati sejiwa tawaf kat  utp ,ok ,tersergam ndah bangunan UTP ,wawa rasa nak sgt belajar di UTP ni ,.selepas dah penat berjaln tu kami di bagi breakfast ,.hari ke2 ni kalau tak silap wawa mkn mee goreng ,.sedap yng amat ,.seprti biasa kami akan kembali ke dewan untuk menjali xtvt seterusnya ,.xtvt  universal discovery ,.xtvt ni melibatkan xtvt beramah mesra dlm  kumpulan ,.masa ni lah kami dlm kupulan mesra antara stu sma lain ,.selepas xtvt ni ,kmi rehat tgah hari dlm stu jam gitu ,.after that the hidden tressure ,xtvt ni melibatkan kerjasama dlm kumpulan ,ktorng kne berdepan dgn 7 station ,.kalau nk certa setiap satu pnjgn sgt kan ,.tp yng wawa dpt konklusikan ianya sgnt enjoy  ,.kumpulan wawa hnya dpt kumpul markah sbyak 10 markah je ,,hahaha ,,ok ,kita beralih ke xtvt chill-out lounge ,.xtvt ni pulak ktorng buat aiskrim sendri ,mmg seronok mase shake aiskrim tu ,,rindu je ,<3 ,,mmg rasa nak buat aiskrim sendri je kat rumah but bukan aiskrim yng 20 sen tu tau ,,haha,,pd sebelah mlm ktorng buat mad widget ,.ktorng pnggl acara buat robot gedik ,,kenapa mesti robot gedik ,.sebab nnti robot tu gerak gedik2 gitu ,,hahaha ,.








11 december 2011
seperti biasa kami bgon awal dn berkumpul tpi hari ni tiada yang didenda ok!xtvt radah pagi ialah utp tele-match .xtvt ni seronok ,.tp ianya gak tidak memenatkan lah ,.still memerlukan kerjasama kumpulan ,.kemudian srapan ,pgi hari ke 3 ,sarapan kuey teow goreng ,,sedp !  kemudian ada forum kerjaya ,.walaupun masa forum ni ramai yg ckp agak membosankan ,.tpi bila dgr pengalamn2 kak qilah ,abg qeel ,abg zakuan ,sgt teruja ,tersa nak sgt jadi seorng engineer ,gaji dyorng semua 5k ketas ,,jeles!dgn semgt baru ,,wawa nak jugak jadik mcm akk dan abg2 semua ! sebelah ptg kami melakukan xtvt yng agak mencabar ,.kami dikehendaki membina satu plantar minyak menggunakn 200 btg straw bagi menmpong plantar mnyak yg abg ngn kakak2 fasi buat ,,tpi alhamdulillh kumpulan wawa brjaya walaupun tak meng ,.kemudian u-sains adventure ,.oh yea ,,ini adalah elpokies ,seronok ,,maen belon mase tu ,,pemng gem ni adalah production engineer ,congrats ,.sebelah mlam kami ada hang-man quiz ,.dalam kuiz ni ,.ktorng stu group kena buat tugu manusia ,kalau slh jawab 1 belon diletopkan ,.tapi kalau betol pd solan bonus ,akan ditambah 2 belon apabila berjaya panah belon ,.kumpulan wawa hnya tnggl 10 belon ,.kumpulan yg mng berjaya megekalkan belon pada akhr kuiz sebyak 21 belon ,.tahniah !


12 december 2011
hari terakhir ,,hari yang sgt sedih sebab terpaksa mngglkan abg2 ,kakk2 fasi yg sgt sporting ,.kawan2 baru yang gile2 ,.serius sedih ,pagi tu ad water war ,.xtvt ni ktorng maen tembak2 org guna air ,,sgt seronok ,sebelah tgah hari ad mjlis penutup ,,semua nges2 termasok wawa sendiri ,,sgt sedih ,,semuanya takkn wawa lupa smpai bila2 ,,miss u all<3









Sunday, December 4, 2011

about facebl0g


wawa baru join faceblog ,.huhu


TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH




Edit

b0yz + cinta ?

sebelom korang  meneruskan  baca untuk post kali ni ,.
wawa nak bagitau ianya adalah post yg agak jiwang skit kot ,.
bagi sesiapa yang tak berapa nak suka boleh cept2 keluar atau tak perlu baca kot post ni
maaf kalau kasar bahasa wawa.

  • boyz tak kan lepaskan gadis kesayangannya dengan sesuka hati ,.sekiranya boyz buat mcm ni itu maknanya si dia tidak menyayangi dan mencintai gulrz tu lagi ,.
  • hanya terdapat satu sebab kenapa boyz membuat keputusan untuk memtuskan hubungan dengan gurlz ,.semuanya kerana sudah tiada cinta dalam hati boyz tersebut ,.jika ianya berlaku dlm dri korang ,.korang cubalah untuk melupakan kisah cinta korang bersama ,mulakan yang baru ,.
  • jangan sesekali bebani boyfren kesyangn korang dengan kisah2 sedih yang pernah dialaminya ,.segala yang dilalui oleh korng berdua adalh yag terbaik untuk hari ini ,.
  • jangan sesekali persoalkan cinta lama boyfrEn korang ,,membanding2kan u all wif kekasih lame nya ,.
  • be str0ng and if s0mething if unacceptable ,do not accept it and speak up!
  • korang jangan risau sangat ok kalau boyfren kesayngn tak menelefon korng satu hari ,.mugkin ketika itu si dia bersama rakan2nya yang lain ,.beriadah ,.
  • korang kena lah percaya deng BF sendiri  ,.jangan menuduh si dia dengan tuduhan yang melulu ,.
  • janagn jatuh cinta dngan b0yyz yang sudah berpunya ,.
  • boyz akan berikan sepenoh perhatian dan berkongsi apa saje yg dia ada untuk gurlz kesyangn ,

Thursday, December 1, 2011

al-fatihah


allah sentiasa bersama hamba2nya


cantikkan orangnya?pasti ramai yg cemburu dengan kecantikan rara zikry ni kan ?
sekarang rara dah kembali ke rahmatulallah
semoga roh arwah teng di sana ,.

alfatihah untuk zarith nadhira binti mohamad zikri
*rara zikry*

ini yang tertera di 

Contribution for Rara Zikry's medical expenses (

 fb)
Assalamu'alaikum beloved Rara Zikry's FB friends. Sad to say that Rara left us today, December 1st Dec at 10 pm at Sunway Medical Center. Jenazah berada di 90, Jalan USJ 6/2B Subang Jaya. Jenazah Akan dibawa Dari rumah ke masjid SS 19 Subang Jaya dalam pukul 8 pagi Dec 2. Insya Allah jenazah Akan disempurnakan Dan akan dikebumikan sebelum solat jumaat. On behalf of the family, thank you for the condolences, Doas and contribution. Semoga ALLAH swt bless her soul, forgive her sins, make her grave a garden and grant her the highest level of paradise. May ALLAH grant her eternal peace and may her soul be placed amongst the pious and chosen believers. Amin
ini serba sedikit cerita mengenai penyakit yg dihadapi RARA ZIKRY dan bagaimana beliau boleh mghidap penyakit ini.


On that date, 19th March 2010, Lanie, Rara and kawan-kawan yang lain plan nak spend time together. Alaaaa, biasala hujung minggu. Ada yang pergi camping, ada yang pergi shopping, ada yang pergi clubbing, but they choose to go for cycling. Diorang pergi kat area Mahkamah Shah Alam tak salah aku. Ada orang cakap tempat tu keras. Tak tahu lah, orang cakap. Semua tempat kat Shah Alam pon keras, nak nak rumah teres kat Seksyen 2 tu. Melayu buat terok sungguh. Eh, tapi Lanie pon pernah cakap tempat tu keras. Okay, back to our topic. Diorang pon enjoy cycling kat situ. Out of sudden masa tengah have fun, Rara terduduk and sesak nafas. Yes, diorang sedia maklum tahu yang Rara ada asthma, dan mungkin ni asthma attack yang normal. Rara minta hantar dia pergi hospital terus sambil tahan sesak nafas tu. Masa kelam kabut tu, Lanie suruh kawan dia ambil kereta while Lanie tanya Rara nak dia buat CPR tak memandangkan Lanie tahu how to do it. Tapi Rara cakap tak payah and terus ulang minta hantar dia kat hospital. Masa dalam kereta Lanie sempat cakap-cakap lagi dengan Rara but then, Rara diam and mulut dia dah berbuih-buih. Sampai je hospital, doktor cakap dia dah koma. Lanie cakap doktor tu rasa masa dalam kereta dah kena dah. Imagine how will you handle the situation? Your BFF yang gelak sama-sama masa pagi tadi, now dah koma and the only thing you can do is stare at the weak body......

jadi,,kat sini wawa harap kita semua yng msih hidup ni bersyukurlah dengan ap yang kita ada ,. 


kat sini ad sedkt gambar arwah



p/s:semoga arwah ditempatkan bersama2 insan yang mulia
disisiNYA

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik