Pages

Wednesday, December 14, 2011

KEM jejak kERJAYA [kJk 2011] di UTP


selamat petang semua ,

setelah hampir seminggu wawa tak update blog yng pinky ini ,.ad sesapa tak yang mencari una blog pink ini ,.
bukan taknak update tapi mklom saje lah ,.wawa bz ok sejak seminggu dua ni ,.tak kena culik pon ,.wawa pergi melangkah kan kaki ke UNIVERSITI TEKNOLOGI PETRONAS ,.universiti yng meletop tu ,yang payah bagi oarng mcm wawa untuk menjejakkan kaki kat sana ,.

lambang UTP,tronoh ,perak

JOM SELAMI AKTIVITI SEPNJANG 4 HARI 3 MALM DI UTP

9 december 2011
tepat jam 6 pagi wawa bgon pagi untuk bersiap2 disebabkan nk bertolak jaoh ke tronoh ,.pukul 8.30 ,my mummy kesyngn hantar di simpang depan sebab kami pelajar dri smkta kene tunggu bas dari smk bandar penawar .selepas tu tunggu punya tunggu bas sampai area pukul 9 lebih gitu ,.bila bas dah smapai dgn berat hati nak tingglkan mummy kesygn ,,huhuhu,.kemudian ambil budak smk nitar ,dah ambil dyorg ,bas dah sarat dgn pelajar2 ,pakcik meneroskan perjalanan ke UTP ,.perjlnan lama sgt ,sakit badan ,sakit punggung ddk lelma dalam bas ,and semua ada lah ,.sampai kat UTP dlm pukol 8 lebih mlm gitu ,,smapai2 ,,abg jena bawa ktorng untok mkn ,after that teros msk dewan untuk menjalani sesi suai kenal gitu ,,msok2 dewan ,OMG!asl lawa sgt peustakaan dye ,,ok ,teruja ,,dlm hati berkata2 ,,nak msok ,nak msok ,.xtvt malam tu habis dalam pukul 11 lebih gitu ,,msok bilik ,,guling2 terbongkang teros sebb kepenatan ,lagipon esok awl2 dh kene berkumpul

perpustakaan utp yng tersergam indah



10 december 2011

kami semua peserta KJK 2011 bgon awl pagi untuk berkumpul tepat jam 5.30 pagi ,.alhmdulillah kumpulan wawa mechanical engineer semua sampai awal ,jadi,kumpulan kami dan 4 kumpulan lain tak kene denda lompat bintang ,skit2 kaki dyrng yg kene denda ,.selepas habis solat susbuh + kuliah susbuh .ktorng pergi ke padang untuk xtvt riadah ,.selepas riadah ,.kami semua sehati sejiwa tawaf kat  utp ,ok ,tersergam ndah bangunan UTP ,wawa rasa nak sgt belajar di UTP ni ,.selepas dah penat berjaln tu kami di bagi breakfast ,.hari ke2 ni kalau tak silap wawa mkn mee goreng ,.sedap yng amat ,.seprti biasa kami akan kembali ke dewan untuk menjali xtvt seterusnya ,.xtvt  universal discovery ,.xtvt ni melibatkan xtvt beramah mesra dlm  kumpulan ,.masa ni lah kami dlm kupulan mesra antara stu sma lain ,.selepas xtvt ni ,kmi rehat tgah hari dlm stu jam gitu ,.after that the hidden tressure ,xtvt ni melibatkan kerjasama dlm kumpulan ,ktorng kne berdepan dgn 7 station ,.kalau nk certa setiap satu pnjgn sgt kan ,.tp yng wawa dpt konklusikan ianya sgnt enjoy  ,.kumpulan wawa hnya dpt kumpul markah sbyak 10 markah je ,,hahaha ,,ok ,kita beralih ke xtvt chill-out lounge ,.xtvt ni pulak ktorng buat aiskrim sendri ,mmg seronok mase shake aiskrim tu ,,rindu je ,<3 ,,mmg rasa nak buat aiskrim sendri je kat rumah but bukan aiskrim yng 20 sen tu tau ,,haha,,pd sebelah mlm ktorng buat mad widget ,.ktorng pnggl acara buat robot gedik ,,kenapa mesti robot gedik ,.sebab nnti robot tu gerak gedik2 gitu ,,hahaha ,.








11 december 2011
seperti biasa kami bgon awal dn berkumpul tpi hari ni tiada yang didenda ok!xtvt radah pagi ialah utp tele-match .xtvt ni seronok ,.tp ianya gak tidak memenatkan lah ,.still memerlukan kerjasama kumpulan ,.kemudian srapan ,pgi hari ke 3 ,sarapan kuey teow goreng ,,sedp !  kemudian ada forum kerjaya ,.walaupun masa forum ni ramai yg ckp agak membosankan ,.tpi bila dgr pengalamn2 kak qilah ,abg qeel ,abg zakuan ,sgt teruja ,tersa nak sgt jadi seorng engineer ,gaji dyorng semua 5k ketas ,,jeles!dgn semgt baru ,,wawa nak jugak jadik mcm akk dan abg2 semua ! sebelah ptg kami melakukan xtvt yng agak mencabar ,.kami dikehendaki membina satu plantar minyak menggunakn 200 btg straw bagi menmpong plantar mnyak yg abg ngn kakak2 fasi buat ,,tpi alhamdulillh kumpulan wawa brjaya walaupun tak meng ,.kemudian u-sains adventure ,.oh yea ,,ini adalah elpokies ,seronok ,,maen belon mase tu ,,pemng gem ni adalah production engineer ,congrats ,.sebelah mlam kami ada hang-man quiz ,.dalam kuiz ni ,.ktorng stu group kena buat tugu manusia ,kalau slh jawab 1 belon diletopkan ,.tapi kalau betol pd solan bonus ,akan ditambah 2 belon apabila berjaya panah belon ,.kumpulan wawa hnya tnggl 10 belon ,.kumpulan yg mng berjaya megekalkan belon pada akhr kuiz sebyak 21 belon ,.tahniah !


12 december 2011
hari terakhir ,,hari yang sgt sedih sebab terpaksa mngglkan abg2 ,kakk2 fasi yg sgt sporting ,.kawan2 baru yang gile2 ,.serius sedih ,pagi tu ad water war ,.xtvt ni ktorng maen tembak2 org guna air ,,sgt seronok ,sebelah tgah hari ad mjlis penutup ,,semua nges2 termasok wawa sendiri ,,sgt sedih ,,semuanya takkn wawa lupa smpai bila2 ,,miss u all<3









No comments:

Post a Comment

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik