Pages

Wednesday, December 31, 2014

2014

Niat hati aku nak tulis ringkasan perjalnan hidup aku sepanjang 9 tahun aku menjadi belasan, tapi aku fikir 8 bulan lagi baru aku nak masuk 20, so tangguh lah dulu hasrat hati yang tu.

2014? 12 bulan 365 hari. Segala kenangan manis pahit masam manis kelat payau tawar semua ada. 12 bulan ni jugak manusia datang dan pergi dalam hidup aku. Lagi banyak aku belajar tentang hidup, tentang manusia. Kalau bagi Malaysia, banyak ujian dan dugaan yang datang. MH370, MH17, banjir besar di pantai timur, QZ8501 semua tu pasti buat satu negara tersentuh . Ujian yang Dia bagi pasti berhikmah, ada sebab kenapa negara kita dapat ujian sebegitu.

Keluarga. Dyorang sangat penting dalam hidup aku. Jatuh bangun aku dyorang semua sentiasa ada. Alhamdulillah 2014 ahli keluarga aku yag dulunya 5 orang sekarang dah jd 7 orang. Anak buah dah sorang, bijak, cantik, comel in shaa Allah. Hana Qaireen Fateha binti Muhamad Fazrin. Ucu harap Hana dapat jadi anak yang solehah, muslimah yang bijak, dan seorang pemuda yang berjaya menegakkan Islam. Semakin Hana membesar, Hana akan berdepan dengan pelbagai ragam dunia. Pilihlah jalan yang betul dengan bijak sayang. Banyak perkara aku belajar dalam keluarga aku sendiri. Aku yakin semua yang berlaku depan mata aku akan mematang diri aku untuk menempuh perjalanan seterusnya.

Kawan, sahabat, teman. Dyorang datang dan pergi dalam hidup aku. Dari sini aku belajar terlalu banyak dalam perjalanan hidup aku. Turun naik .semua ada. Jasa kalian tak mungkin aku dapat balas. Aku hanya mampu berdoa yang terbaik untuk korang semua. Mana yang teman aku whatsapp 24jam, terima kasih untuk semuanya, jadi ayah kedua aku kadang kadang,jadi abg aku kadang2 ..terima kasih untuk masa kau. bagi yang selalu dengar aku gelak macam hantu walaupun oncall terima kasih rajin habiskan kredit kau untuk aku walaupun sebenarnya free, hahahaha. yang dengar aku menangis teresak2 mcm orang apa tu, terima kasih sbb sanggup luangkan masa kau untuk aku luahkan . Terima kasih semua. Aku harap korang tetap ada time jatuh bangun aku. semoga apa yang korang hajatkan semua dapat dicapai . amin .



Terima kasih untuk semua yang pernah hadir dalam diri aku sepanjang 2014 walaupun hanya sehari tapi kenangan yang kita lakar tetap indah bagi aku, maafkan segala khilaf aku untuk yang mengenali aku. Esok bermula perjalanan 2015, lakarkan lah ia dengan sesuatu yang membuatkan diri kau rasa bahagia dan gembiranya kau berada di dunia ni. Selamat melangkah ke tahun yang lebih mencabar.






Monday, December 29, 2014

Feeling

Perangai aku entah dari dulu kalau minat kat orang tu aku minat betul. Cop maksud aku, aku minat je tapi tak sayang pun. Nampak kan beza minat dengan sayang tu ? Lagipun nak suruh aku sayang orang yang bukan family aku memang susah tahap apa pun aku taktau. Kalau orang tu berjaya nuat aku sayang dia memang power lah. Hahahahaha .

Dah nak dekat umur 20 tahun ni, apa yang aku dapat simpulkan lah dalam ada aku minat orang tersuka dekat orang hampir nak sayang dekat orang dikecewakan orang semua semua lah adalah JANGAN LETAK HARAPAN TINGGI . ha ambil kau capslock aku bagi . Dia macam ni tau kalau kau minat kat orang tu, tak semestinya  kau boleh dapat dia, kalau kau sayang orang tu, tak semestinya dia sayang kau jugak . tapi boleh jadi jugak lah dia minat kau and dia sayang kau. Not impossible dalam dunia ni .

So, sekarang macam ayah aku cakap, aku dah besar dah boleh buat keputusan tapi hakikatnya aku tau ayah sedapkan hati aku je. Hahahaha. Keputusan yang aku buat better aku rapat je dengan semua orang yang boleh masuk dengan kepala aku, yang bolehfaham sikit sikit perangai aku. Siapa yang rapat dengan aku boleh dikatakan 99.9% nama dyorang tu ayah tau, dan mungkin cuma 80% je nama yang family aku tau sebab aku lagi banyak share dengan ayah,

Ha, ada satu kisah ni aku punyalah bersorok sorok whatsapp ayah nak bgtau  yang aku ada rapat dengan sorang manusia ni sekali kantoi dengan mak. Ntah apa perasaan pun aku taktau lah masa tu sebab boleh kantoi dengan mak. Masalahnya kalau mak dah tau tak sampai seminggu ofcoz satu rumah tu tau. Ceritaya macam ni tau, aku kalau balik rumah Kulai tu memang tak reti nak duduk rumah lagi kalau abang ada rumah aku dia jalan JB.

Tiba2 mak tegur aku "Adik sekarang nak jalan JB je dia" ok aku gelak jelah sekali ayah panggil aku pergi depan tau dia cakap "Dik, maaf mak bukak whatsapp ayah baca rahsia kita" respon aku pulak masa tu "OMG ayahhhh kenapa begini nasib anak mu" .Tapi pandai ar cover balik buat pekak je time satu rumah perli aku. Hahahaha .. Dia macam gua heran apa member je pun.

Selalu orang cakap kalau lelaki dengan perempuan ni jd BFF yang sorang mesti ada perasaan dekat lagi sorang. So setakat ni BFF aku yang lelaki ada  orang dan dua dua tu aku takde perasaan dekat dyorang. Hahahaah . Dengan manusia yang perasan handsome tu aku rapat dengan dia dari kecik kot dari sebelum aku masuk tadika dan sampai sekarang. Kiranya dah berbelas tahun jugak lah. dengan dia ni yang aku paling stress kalau dia tengah couple, makwe dy tu nak jeles aku rapat dgn dia kenapa, ktorg kawan je kot, gedebik kang .hahahaah . Lagi sorang ni aku rapat baru setahun kot, hahaha, Dia dah macam ayah no dua aku .

Cuma aku nak nasihat lah korang korang yang perempuan ni, kalau kau TERsayang orang tu kan, dan kau rasa kau taknak dia terlepas dr tangan kau kau dan kau, kalau berani pergilah jujur je,. Sekian untuk aku merepek pada harini .hahaha
 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik