Pages

Friday, October 2, 2015

Yang Mekar Tetap Akan Layu
















"Kenapa nak suka bunga? "

"Kenapa tak coklat? "

"Kenapa suka orang bagi bunga, dapat bunga tu macam dapat rumah dengan duit berbilion je."

" Kan bagus kalau jambakan bunga tu ganti dengan jambakan coklat, boleh makan, tak layu tapi kita kenyang"

cop cop, wait guys! itu ikut hak memasing nak suka apa, bunga ke coklat ke baju ke daun ke rumput ke gula-gula ke tomato ke.

kalau aku, kau tanya nak coklat ke bunga? aku jawab aku nak dua dua. ha jgn nak cakap aku tamak pulak, dua dua tu fav aku. so jgn tanya aku nak yang mana, aku akan jawab aku nak dua dua sekali. padan muka sape suruh tanya aku kan.

agak ramai jugak lah yang cakap bunga ni macam membazir kan, yelah tahan seminggu dua dia akan layu. eleh, yang hidup akan mati mestilah yang mekar akan layu. coklat pun korang ckp lagi better dari bunga. tapi tapi... bila korang makan coklat tu, then esoknya lepas korang makan coklat dalam perut tu proses dan proses dan proses unutk menjadi seketul tutttt. ha, kan sama juga dia akan terhakis. dekat bumi ni takde yang kekal sayang sayangku.

Untuk peminat nature macam aku ni, sekuntum bunga tu bila orang bagi akan bermakna. jagka hayat dia lama. kalau letak dalam jar bersama air, inshaaAllah bertahan dua minggu. then bila bunga tu dah layu korang jgn buang tau..masukkan bunga yang layu tu dalam bekas yang bertutup. alaaa kalau sekarang ni macam bekas air air hipster satu balang rm5 tu. ha, balang tu pun boleh. then kotang biarkan lah dia kering dalam tu. korang bukak nnti akan bau wangi tau! mcm perfume,. kadang kadang aku punya sayang tu aku spray bau wangi bunga yang macam dekat kedai tu, kedai bunga ada jual spray ni.

korang yang tak suka bunga pulak, janganlah bila kawan kawan korang dapat bunga nak cakap itu ini, kawan kawan korang dapat hadiah coklat ke tomata sebalang ke janganlah cakap  kalau dpt benda ni kan bla bla bla.... tampar nak? hahaha. at least kan korang hargai pemberian orang lain pd kawan korang. pemberian orang lain untuk korang. hargai lah korang, nanti bila dah tua bertongkat, korang nak harap anak2 ingt korang, kalau anak 3 ntah ntah sorg je ingt korang, nak buat sprise itu ini untuk korang.

pesanan ikhlas dari akak gendot, hargai lah orang sekeliling korang selagi dyorang bernyawa.
 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik